luni, 29 iunie 2015

Ion Mihai, arbitru-judecător la Centura de Aur "Nicolae Linca"

Federaţia Română de Box a anunţat lista oficialilor delegaţi la ediţia cu numărul 40 a puternicei întreceri pugilistice Centura de Aur "Nicolae Linca".

Evenimentul se va desfăşura la Craiova, în perioada 6-13 iulie, iar Timişoara va fi reprezentată de Ion Mihai, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Timiş, şi de Gheorghe Iancu, vicepreşedintele forului menţionat.

Primul va împărţi dreptatea în ring şi în afara lui alături de alţi nouă arbitri-judecători.

"Este cel mai mare turneu al României, iar pentru mine reprezintă o onoare faptul că sunt invitat. Sperăm să iasă totul bine. Am lipsit doar de la una sau două Centuri de Aur", a declarat Ion Mihai, arbitru de box cu trei stele AIBA, calificare ce-i permite să oficieze şi la meciuri de la Jocurile Olimpice.

Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru ca evenimentul Centura de Aur "Nicolae Linca" să ajungă şi la Timişoara? Răspunsul ni-l dă tot preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Timiş: "Aş vrea o Centură de Aur la Timişoara, dar este nevoie de sprijin din partea autorităţilor locale şi judeţene. În primul rând, avem nevoie de sală timp de o săptămână. Din acest punct de vedere, poate că vara ar fi cel mai indicat să o organizăm... În rest, hoteluri avem, celelalte condiţii le îndeplinim, dar, aşa cum am spus, s-ar impune un sprijin financiar din partea autorităţilor".

Stabilit la Buzău, dar reprezentând în continuare boxul din cel mai vestic judeţ al ţării, Gheorghe Iancu va fi unul dintre cei doi secretari ai Centurii de Aur "Nicolae Linca".

Preşedintele Colegiului Central al Arbitrilor este fostul campion mondial la profesionişti Adrian Diaconu.

Şi trei pugilişti timişoreni ar putea participa la ediţia din acest an a celui mai puternic turneu de box amator organizat în ţara noastră. Este vorba despre Andrei Kovacs, de la CS Banatul, David Vinţan şi Mihai Lazăr, ultimii reprezentând CSM Timişoara.

Centura de Aur a fost reînfiinţată în 2013, după o pauză de patru ani, şi este dedicată memoriei lui Nicolae Linca, unicul boxer român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

Articol publicat în cotidianul "Renaşterea bănăţeană"

duminică, 28 iunie 2015

S-au împărţit toate medaliile la Baku

La prima ediţie a Jocurilor Europene de la Baku s-au decernat toate medaliile în competiţia de box.

În clasamentul general (masculin şi feminin), prima poziţie este ocupată de Azerbaidjan.

Ţara gazdă a cucerit prin pugiliştii săi 11 medalii: şase de aur, una de argint şi patru de bronz.

Pe locul al doilea se află Rusia, cu zece clasări pe podium (patru medalii de aur, două de argint şi patru de bronz).

Podiumul este completat de Irlanda, cu patru medalii (două de aur, una de argint şi una de bronz), mai puţine decât a obţinut Marea Britanie (cinci: două de aur şi trei de bronz), următoarea clasată, însă organizatorii au ţinut cont de importanţa lor.

Pe acelaşi principiu, Olanda, care a smuls o singură medalie, de aur, se află pe poziţia a cincea în ierarhia menţionată, înaintea unor ţări cu cinci medalii, cum mai este cazul Italiei (locul 6), Ucrainei (locul 8) şi Germaniei (locul 12).

În clasamentul medaliilor la box au punctat 16 ţări.


România, pe locul 17

Delegaţia României a încheiat Jocurile Europene de la Baku pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în ierarhia pe medalii, cu 12 medalii, dintre care trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz. Niciuna însă la box...

Pe primul loc al clasamentului s-a clasat Rusia, cu un total de 164 de medalii (79 de aur, 40 de argint, 45 de bronz), urmată pe podium de Azerbaidjan - 56 de medalii (21 de aur, 15 de argint, 20 de bronz) şi de Marea Britanie - 47 de medalii (18 de aur, zece de argint, 19 bronz).

Ceremonia de închidere a Jocurilor Europene de la Baku este programată în această seară.

România a participat în competiţie cu 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care au concurat în 22 de discipline sportive.

În total, la prima ediţie a Jocurilor Europene au participat peste 6.000 de sportivi.

Foto: baku2015.com

sâmbătă, 27 iunie 2015

Flavius Biea, o nouă victorie la profesionişti!

Sub privirile fostului campion mondial Lucian Bute, pugilistul timişorean Flavius Biea a revenit în ringul profesioniştilor cu o victorie!

El l-a învins la puncte pe belgianul Arnaud Dimidschtein, într-o gală organizată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Pointe-Claire, o suburbie a oraşului canadian Montreal.

Meciul a avut şase reprize, iar deznodământul a fost împărtăşit de toţi cei trei arbitri-judecători: 60-54, 60-54, 59-55.

"Am câştigat la puncte la capătul unui meci în care am lovit destul de mult. Am avut în faţă un boxer experimentat, dar am urcat în ring relaxat, stăpân pe mine. Antrenorul chiar îi spunea managerului meu, Chris Ganescu, că zâmbesc tot timpul. Am fost sigur pe mine, dar în acelaşi timp am tratat meciul foarte serios. Nu m-a pus deloc în dificultate, doar că l-am lovit în ultima repriză la ficat şi experienţa sa l-a ajutat să ascundă acest lucru, să mă ia în braţe şi să îşi revină. Am câştigat toate reprizele, a lipsit doar KO-ul. Pe de altă parte, mi-au prins bine şase reprize după o pauză de un an şi jumătate! Eu am fost singurul român din gală. Mă întorc în ţară pe 30 iunie şi într-o săptămână voi şti exact când va avea loc următorul meu meci. Cel mai probabil, la finalul lunii august, dar nu ştiu încă unde voi boxa şi cu cine. Voi afla într-o săptămână. Le mulţumesc tuturor celor de acasă: familiei, unchiului meu şi în special soţiei mele. Îi mulţumesc şi managerului meu, Chris Ganescu, precum şi lui Lucian Bute. Ambii m-au susţinut şi au avut încredere în mine", a declarat Flavius Biea pentru cotidianul "Renaşterea bănăţeană".

Recordul său la profesionişti este acum de opt victorii din tot atâtea întâlniri.

Boxerul timişorean nu mai boxase din martie 2014, când a câştigat, la sala "Constantin Jude", centura României.

Şapte ani de când ne-a părăsit Nicolae Linca

Astăzi se împlinesc şapte ani de la trecerea în nefiinţă a unicului boxer român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

Nicolae Linca s-a stins din viaţă pe 27 iunie 2008, fiind înmormântat în cimitirul bisericii greco-catolice din Feisa, Alba.

Născut la data de 1 ianuarie 1929, la Cergău Mare, în acelaşi judeţ, el a cucerit la vârsta de 27 de ani, la Melbourne, în îndepărtata Australie, aurul categoriei semimijlocii (pe atunci până la 67 de kilograme, abia din anul 2000 limita superioară a devenit 69 de kg).

A rămas, din păcate, singura clasare pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic pentru un pugilist din ţara noastră.

Linca a învins la JO din 1956 doi europeni (irlandezul Frederick Tiedt şi englezul Nicholas Gargano), un sud-african (Nicholas Andre) şi un fijian (Hector Hatch).

La ediţia precedentă, Helsinki 1952, el s-a clasat al nouălea, titlul fiind adjudecat de polonezul Zygmunt Chychla.

vineri, 26 iunie 2015

Jim Watt, în doliu

Fostul boxer scoţian Jim Watt este din nou în doliu.

La 20 de ani după ce şi-a pierdut fiul, Jim Junior, care a decedat într-un accident rutier, fostul campion mondial la profesionişti a rămas şi fără celebra sa fiică Michelle Watt.

Aceasta a fost găsită fără suflare la reşedinţa sa din Airth, Stirlingshire, anunţă mirror.co.uk.

Gazda emisiunii "60 minutes Makeover" avea 38 de ani şi era căsătorită cu Paul Kerr, un cunoscut manager din industria auto engleză.

Medicii legişti încă nu s-au pronunţat, cele două variante vehiculate până în prezent pentru a explica moartea lui Michelle Watt fiind infarctul şi accidentul vascular.

Jim Watt, în vârstă de 66 de ani, s-a remarcat ca boxer în limitele categoriei 61 de kilograme, câştigând în anul 1979 titlul WBC.

Baku 2015: Joyce ia aurul la supergrea, Gimbatov ajunge la spital

Englezul Joe Joyce l-a bătut pe rusul Gasan Gimbatov şi a câştigat medalia de aur la categoria supergrea la ediţia inaugurală a Jocurilor Europene de la Baku.

Bucuria cuceririi titlului i-a fost însă umbrită de vestea accidentării adversarului de care a dispus în ultimul act.

Gimbatov a ratat festivitatea de premiere, medicii fiind îngrijoraţi în privinţa stării sale de sănătate, primele semnale indicând o posibilă contuzie la cap. Rusul a fost transportat la spital pentru investigaţii amănunţite.

"Am încercat să intru tare în meci. Am vrut să am o primă rundă bună, dar când m-am întors la colţ mi-am dat seama că am pierdut-o. Atunci mi-am dat seama că trebuie să muncesc mai mult şi să blochez loviturile adversarului meu cu o defensivă mai bună. Totodată mi-am propus să boxez mai ofensiv decât o făcusem până în acel moment", a spus Joe Joyce (29 de ani), care s-a pregătit pentru Jocurile Europene de la Baku cu conaţionalul său Anthony Joshua, deţinător al centurii internaţionale WBC la categoria grea. Vezi video aici.

miercuri, 24 iunie 2015

Bani pentru Centura de Aur "Nicolae Linca"


Centura de Aur "Nicolae Linca", eveniment pugilistic ce se va desfăşura la Craiova în perioada 6-13 iulie, se bucură de sprijinul financiar al administraţiei locale.

Consilierii municipali vor vota mâine proiectul de hotărâre vizând aprobarea sumei de 150.000 de lei necesară bunei organizări a competiţiei din Bănie.

"Prin susţinerea organizării ediţiei cu numărul 40 a acestui eveniment, municipiul Craiova, oraş cu o veche tradiţie în boxul amator românesc, va contribui major la reconfirmarea valorii boxului românesc atât la nivel naţional, cât şi pe plan extern", este motivarea factorilor de decizie craioveni.

Turneul a fost denumit astfel în memoria lui Nicolae Lica, singurul medaliat cu aur român la Jocurile Olimpice (în 1956, la Melbourne, în Australia).

În perioada 2008-2012, competiţia a fost suspendată, revenind în actualitate în urmă cu doi ani.

"Evenimentul, având caracter internaţional, va beneficia de participarea sportivilor din ţări cu tradiţie în boxul amator, potenţial competitoare la Jocurile Olimpice din 2016, şi va confirma şi întări imaginea Craiovei ca oraş cultural european, cultura implicând şi sportul", se arată în raportul ce însoţeşte proiectul de hotărâre supus votului.

Flavius Biea, pregătit pentru a opta întâlnire la profesionişti: "Mă simt bine, vreau să fac un meci bun!"

Pugilistul timişorean Flavius Biea, susţinut de managerul Cristi Gănescu şi de fostul campion mondial Lucian Bute, va urca vineri în ring la Pointe-Claire, o suburbie a oraşului canadian Montreal, urmând să încrucişeze mănuşile cu belgianul Arnaud Dimidschtein.

Meciul se va întinde pe durata a şase runde.

"Mai sunt trei zile şi voi urca în ring! Mă simt bine, sunt pregătit pentru a face un meci bun după o pauză atât de mare... Toată echipa de la sală m-a primit bine, m-am acomodat cu antrenorul, cu băieţii, totul merge bine şi sunt concentrat pe meci, pentru că vreau să boxez bine şi să câştig. Trebuie doar să fiu concentrat şi atent", a declarat Flavius Biea pentru cotidianul "Renașterea bănățeană".

El nu a mai urcat în ring din martie 2014, când l-a învins în sala "Constantin Jude" din Timişoara pe bucureşteanul Robert Cristea.

Biea este neînvins la profesionişti, câştigând toate cele şapte întâlniri pe care le-a susţinut până în prezent.

Boxerul timişorean se află de zece zile la Montreal.

marți, 23 iunie 2015

Doroftei iese la atac: "Vom face plângere penală, s-au cheltuit bani fără justificare la FR Box"

Leonard Doroftei a declarat, astăzi, că va face o plângere penală împotriva unor foşti conducători din Federaţia Română de Box, întrucât s-au cheltuit bani fără justificare, instituţia având acum datorii de 500.000 de lei.

"Vom face plângere penală împotriva celor care au cheltuit aceşti bani. S-au luat bani din federaţie fără semnătura mea. Am vorbit deja cu un avocat şi vom face şi plângere penală. Eu, Leonard Doroftei, nu am luat nici un ban din federaţie. Cei dinainte nu ne-au ajutat cu nimic, m-au pus să semnez nişte acte. S-au luat bani din contabilitate fără acordul meu, eu am fost ţinut doar să semnez. Am fost adus de antrenorul meu, Titi Tudor, să ajut boxul românesc, pentru imagine. Eu am fost adus într-o echipă, nu am făcut eu echipa. L-au păcălit pe prost, omul nu a ştiut să studieze actele. Eu am crezut în oameni care nu şi-au cunoscut decât interesele. Sunt cheltuieli făcute de noi toţi, dar de ce şi-au dat demisia cei din fostul Birou Federal? Eu cred că a fost regizat tot, ca Biroul Federal să fie demis. Am găsit mulţi bani scoşi de către Viorel Sima. Până la urmă se va găsi cine a luat banii, în justiţie se va rezolva tot", a spus Doroftei.

Secretarul general al FR Box, Robert Băeatu, a precizat că forul are datorii totale de aproximativ 500.000 de lei, dintre care 200.000 de lei către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Vicepreşedintele Marcel Boboc a declarat că în urma consultării documentelor reiese faptul că anumiţi membri din fostul Birou Federal au depus deconturi cu sume considerabile pentru care nu există justificare: "Sunt persoane care au deconturi de miliarde de lei pe an pentru care nu există acte".

Leonard Doroftei a precizat că nu există acte din care să reiasă că a cheltuit bani din federaţie în nume propriu: "Şi eu sunt de vină pentru că mă mişc mai încet. Când mă vedeţi că mă voi bucura de un ban adus aici în federaţie, să mă bateţi cu pietre. Eu sunt aici să muncesc. Nu veţi găsi facturi cu bani cheltuiţi pentru mine, nu s-au cumpărat costume pentru Doroftei, eu am semnat pentru a merge la competiţii. Au luat bani pentru competiţii afară şi nu au adus deconturi. Ne vom îndrepta împotriva celor care nu au adus deconturi. Pentru unii devenise o afacere, noi vrem să facem box. Când am spus stop şi nu am mai semnat am devenit duşmanul lor. Sunt dezamăgit că am crezut în nişte oameni cu care am crescut".

Oficialul FR Box speră ca federaţia să reuşească să-şi plătească datoriile pentru a putea participa în viitor la competiţii. "Trebuia să aduc un control din minister, pentru că am primit finanţare de la minister şi au rezultat nişte cheltuieli fără justificare. Ar fi fost simplu să-mi dau demisia pentru că nu ţin de scaun, dar eu vreau să plătim datoriile, să atragem sponsori. Noi trebuie să găsim varianta să plătim aceste datorii pentru a putea participa la competiţii", a mai spus Doroftei.

Francisc Vaştag şi Vasile Cîtea, vicepreşedinţi ai federaţiei, au demisionat din funcţii, la finalul lunii aprilie. Viorel Sima a demisionat din postul de secretar general, la sfârşitul anului trecut.

Mediafax

duminică, 21 iunie 2015

Baku 2015 >> Mera, eliminată în optimi

Ioana Lavinia Mera s-a oprit în optimile de finală ale turneului feminin de box al Jocurilor Europene 2015 din Azerbaidjan, fiind învinsă la puncte de italianca Romina Marenda, duminică, în cadrul categoriei 60 de kilograme.

Clujeanca era ultima dintre cele patru pugiliste din lotul României care rămăsese în competiţie la Baku, celelalte trei, Mădălina Pantiş (cat. 51 kg), Ana Pătraşcu (75 kg) şi Simona Lenuţa Sitar (64 kg) fiind eliminate anterior.

Ţara noastră mai are un singur reprezentant în turneul de box, pe Daniel Florentin Niculescu, care va urca în ring duminică seara, în optimile categoriei 64 kg, urmând să-l înfrunte pe bosniacul Adem Fetahovici.

Agerpres

sâmbătă, 20 iunie 2015

Jocurile Europene - rezultatele de sâmbătă ale boxerilor români

O nouă zi fără victorii în contul pugiliştilor români la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan).

Simona Lenuţa Sitar a pierdut cu 0-3 la categoria 64 de kilograme în faţa polonezei Aneta Rygielska, iar Daniel Emanuel Costea (cat. + 91 kg) s-a înclinat cu o decizie similară în confruntarea din preliminarii cu lituanianul Mantas Valavicius.

vineri, 19 iunie 2015

Jocurile Europene - rezultatele de vineri ale boxerilor români

Nicolae Răzvan Andreiana a pierdut în preliminarii, 0-3, în faţa azerului Tayfur Alyev, în limitele categoriei 56 de kilograme la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan).

La feminin, Ana Roxana Pătraşcu a fost învinsă cu aceeaşi decizie a arbitrilor de germanca Sarah Scheurich, la 75 de kilograme.

De asemenea, Melinda Ştefania Pantiş s-a înclinat tot cu 0-3 în faţa pugilistei Yana Burym, din Belarus, întâlnirea fiind încadrată la categoria 51 de kilograme.

Lucian Bute şi-a schimbat antrenorul

Doar un an a durat colaborarea dintre Lucian Bute şi Freddie Roach, perioadă în care pugilistul cu dublă cetăţenie (română şi canadiană) nu a susţinut nici un meci în ringul profesioniştilor.

Fostul campion mondial şi-a găsit repede un nou antrenor, bătând palma cu Howard Grant.

În ianuarie 2009, acesta a fost suspendat pentru trei luni, bruscând arbitrul întâlnirii dintre fostul său elev Librado Andrade şi... Lucian Bute.

Meciul respectiv a avut loc în 24 octombrie 2008.

joi, 18 iunie 2015

Revedere emoţionantă pentru foştii boxeri de la CFR Timişoara

Foşti boxeri de calibru de la CFR Timişoara şi-au dat întâlnire, la sfârşitul săptămânii trecute, la gala organizată de Petru Caza, şi el fost pugilist al clubului feroviar, la Parţa.

A fost un prilej de rememorare a vremurilor în care sportivii din sala de lângă Gara Mare cucereau medalie după medalie atât pe plan intern, cât şi în străinătate.

"Am fost o familie şi ne ajutam unii pe alţii! Asta a făcut să avem atâtea rezultate excepţionale. Au ieşit campioni naţionali, balcanici, Doru Maricescu a fost şi vicecampion european, cucerind şi şapte titluri naţionale şi devenind ulterior maestru al sportului. Ne-am reîntâlnit după mulţi ani, pe unii din băieţi nu i-am văzut de foarte mult timp. S-au schimbat multe! În perioada în care ei boxau aveam cantonamente în Ungaria şi turnee în Cehoslovacia, RDG şi Yugoslavia. A fost un gest foarte frumos din partea lui Petru Caza să ne invite pe toţi la gala de la Parţa", ne-a declarat antrenorul emerit Ioan Marconi, cel care i-a pregătit pe boxerii de la CFR Timişoara.

Doru Maricescu, Călin Gheorghiţă, Lucian Gheorghiţă, Roman Acuarelo, Petru Caza, Iosif Caza, Viorel Caza, Horaţiu Bîtan, Valer Pocovnicu, David Gavrilă, Petrică Buliga, Ervin Dimitriu, Gabriel Muller, Daniel Mironiuc, Gheorghe Biea, Valentin Irimia, Irinel Ştefan, Francisc Doda, Dorin Chiş, Emanuel Chiş, Viorel Simuţ şi Titi Boboc sunt cei care au scris istorie pentru clubul feroviar, fiind pregătiţi de antrenorul emerit Ioan Marconi şi de instructorii Aurel Stana şi Valentin Irimia.

Mulţi dintre ei au fost prezenţi la gala organizată la Parţa, alţii nu au putut să ajungă, dar au fost aproape cu gândul de foştii lor colegi, sperând că vor beneficia de o altă ocazie pentru a se întâlni.

"A fost frumos, domnul Marconi a lăcrimat şi m-a impresionat acest lucru", ne-a spus şi Petru Caza, care i-a înmânat fostului său antrenor o cupă pentru întreaga activitate.

miercuri, 17 iunie 2015

Rudel Obreja, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a interveni la judecători de la instanţa supremă.

Obreja a primit sentinţa miercuri de la judecătorii Tribunalului Bucureşti. Aceasta nu este însă definitivă.

El a fost trimis în judecată în martie 2014.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct, de la o persoană, denunţătoare în cauză, un milion de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din compunerea completului învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă acesteia.

În acel dosar, denunţătorul declarase recurs împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, pentru infracţiunea de favorizare a infractorului.

Rudel Obreja declara în 13 februarie că denunţătorul este Sorin Ovidiu Vîntu, iar dosarul ar fi urmarea unei "înscenări" a acestuia.

Fostul preşedinte al FR Box mai este judecat într-un dosar, cunoscut sub numele de "Gala Bute", în cadrul căruia este implicată şi Elena Udrea.

luni, 15 iunie 2015

Timişorenii au urcat în ringul din Pancevo

La maratonul pugilistic organizat duminică la Pancevo, în Serbia, au luat parte şi şapte sportivi timişoreni.

Treizeci de meciuri au avut loc în cadrul galei din ţara vecină, primele opt contând pentru finala regiunii Vojvodina. Din Timiş au participat Andrei Secrieru (categ. 75 kg. - a câştigat), Denis Floarea (categ. 63 kg. - meci egal), Gabriel Necoară (categ. 60 kg. - a pierdut), Raul Pârvu (categ. 40 kg. - a pierdut), Sebastian Vidican (categ. 56 kg. - a câştigat, Flavius Chirilă (categ. 81 kg. - a pierdut) şi Denis Răcean (categ. 36 kg. - a pierdut).

Primii patru provin de la LPS Banatul, ceilalţi trei fiind legitimaţi la CS Banatul. Mihai Niculescu, de la liceul sportiv, nu a avut adversar.

"A fost destul de obositor pentru delegaţia noastră. S-a boxat afară, lângă un centru comercial, pe căldură mare, însă pentru sportivi a fost o experienţă bună, au mai făcut un meci. Am primit o nouă invitaţie, pentru 28 iunie, în Bosnia-Herţegovina, lângă Banja Luka", a declarat Ion Mihai (foto), preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Timiş şi profesor la LPS Banatul Timişoara.

duminică, 14 iunie 2015

Deontay Wilder şi-a păstrat centura WBC la categoria grea

Pugilistul american Deontay Wilder şi-a păstrat centura WBC la categoria grea, după ce l-a învins, sâmbătă seară, la Birmingham (Alabama), pe compatriotul său Eric Molina.

Învingătorul, în vârstă de 29 de ani, s-a impus prin inferioritatea adversarului, după ce arbitrul a oprit meciul în repriza a noua.

Wilder, primul american din 2007 care deţine o centură la categoria grea, a reuşit a 34-a victorie din carieră şi a 33-a înainte de limită. De asemenea, el este neînvins la profesionişti.

El ar putea lupta cu ucraineanul Vladimir Klitschko, deţinătorul centurilor WBA, WBO şi IBF la categoria grea.

Prima gală de box organizată la Parţa, o reuşită

Locuitorii comunei Parţa au putut urmări, sâmbătă, un eveniment inedit pentru comunitatea lor, o gală de box ce a reunit sportivi de la cinci cluburi timişene, CSM Lugoj, NIMB Timişoara, CSM Timişoara, CS Banatul Timişoara şi LPS Banatul Timişoara.

Câştigătorii celor zece meciuri au fost următorii: Mihai Ancuţa (CSM Timişoara, categ. 38 kg. cadeţi), Robert Pater (CSM Timişoara, categ. 38 kg. cadeţi), Fernando Doda (CSM Timişoara, categ. 50 kg. cadeţi), Mario Tamaş (CS Banatul Timişoara, categ. 56 kg. cadeţi), Ionuţ Neacşa (LPS Banatul Timişoara, categ. 52 kg. juniori), Laurenţiu Apetrei (CS Banatul Timişoara, categ. 56 kg. juniori), Andrei Suto (CS Banatul Timişoara, categ. 64 kg. juniori), David Vinţan (CSM Timişoara, categ. 56 kg. seniori), Mihai Lazăr (CSM Timişoara, categ. 56 kg. seniori) şi Ali Tekin (CSM Timişoara, categ. + 91 kg. tineret).

David Vinţan a primit un premiu special, elevul antrenorului Nicolae Ispas fiind desemnat cel mai tehnic pugilist al galei.

"În urmă cu o lună m-am întâlnit cu antrenorul Nicolae Ispas, care m-a întrebat dacă aş vrea să ţin o gală la Parţa pentru a le da copiilor şansa să boxeze. Am acceptat, dorind să fac ceva unic în Parţa. A fost prima gală de box organizată în comuna noastră şi eu zic că a ieşit foarte bine. M-au ajutat câţiva prieteni, cărora le mulţumesc. Mulţumesc şi primăriei, care ne-a pus la dispoziţie balonul şi căminul", a declarat Petru Caza, organizatorul galei de la Parţa.

Acesta a pregătit şi un moment special, înmânând câte o cupă pentru întreaga activitate antrenorilor emeriţi Ioan Marconi şi Nicolae Ispas.

sâmbătă, 13 iunie 2015

La Pancevo, cu şapte pugilişti

Şapte pugilişti timişoreni vor boxa duminică într-o gală în aer liber ce se va desfăşura la Pancevo, în Serbia.

Denis Floarea (foto), Andrei Secrieru, Raul Pârvu şi Gabriel Necoară, de la LPS Banatul, Flavius Chirilă, Sebastian Vidican şi Denis Răcean, reprezentând CS Banatul, vor urca în ring în ţara vecină, în total anunţându-şi prezenţa 150 de sportivi.

Timişorenii vor fi singurii români prezenţi la Pancevo. Antrenorii celor şapte pugilişti din vestul ţării sunt Ion Mihai (LPS Banatul) şi Gheorghe Biea (CS Banatul).

vineri, 12 iunie 2015

Gongul bate şi la Parţa

La aproape o lună de la ultima gală, organizată la Otelec, boxerii din cel mai vestic judeţ al ţării vor încrucişa mănuşile într-o altă localitate rurală.

Sâmbătă, cu începere de la ora 16,30, va avea loc, la Parţa, un eveniment pugilistic ce aliniază la start sportivi de la CSM Timişoara, CS Banatul Timişoara, LPS Banatul Timişoara, CSM Lugoj şi NIMB Timişoara.

Organizator este fostul boxer Petru Caza. Vor fi zece meciuri, la mai multe categorii de vârstă şi de greutate, pe un teren acoperit din comuna timişeană.

joi, 11 iunie 2015

"Puciul" a eşuat. Doroftei rămâne preşedinte

Deşi Federaţia Română de Box trece printr-un moment dificil, având datorii la Ministerul Tineretului şi Sportului, Leonard Doroftei a primit un vot de încredere la Adunarea Generală a forului şi îşi păstrează funcţia de preşedinte!

La sediul MTS, reprezentanţii cluburilor au ales doi vicepreşedinţi, pe Marcel Boboc şi Mihai Lauruc, şi 12 membri ai Biroului federal, pe Alex Ion, Ion Moroiţă, Gheorghe Iancu, Florin Mulcuţan, Leonard Florian Lascu, Ioan Desmirean, Cristian Georgică Celea, Robert Dorin Filip, Ioan Ghere, Liviu Stan şi Dumitru Aurelian Blănaru.

Nu a lipsit tensiunea, Gheorghe Simion acuzându-l pe Viorel Sima că a distrus boxul românesc.

Conform Gazetei Sporturilor, acesta, împreună cu Vasile Cîtea, Mihai Craiu, Adrian Lăcătuş şi Relu Auraş sunt cei care au dorit să-l îndepărteze pe Leonard Doroftei din fruntea FR Box.

Foto: Mediafax

marți, 9 iunie 2015

"Rechinul" vrea în Biroul federal

Şi-a agăţat mănuşile-n cui, iar acum ţinteşte un loc în Biroul federal. Adrian Diaconu s-a întors în ţară şi vrea să-l ajute pe bunul său prieten Leonard Doroftei.

"Rechinul" aşteaptă alegerile din 11 iunie pentru a afla dacă va face parte din echipa actualului preşedinte al FR Box.

"Sunt multe probleme în boxul nostru, multe orgolii, prea multă mizerie", a declarat fostul campion mondial pentru ProSport.

Diaconu îşi aniversează astăzi ziua de naştere (împlineşte 37 de ani), el aflându-se la Centura Dunării, competiţie internaţională ce se desfăşoară la Tulcea.

"Am venit aici alături de Doru (n.r. - Leonard Doroftei). Am discutat cu oamenii boxului, care ne-au primit foarte bine. Ei sunt de fapt cei mai importanţi, pentru că ei votează şi ar trebui să ştie ce este mai bine pentru box. Dacă vor o schimbare, îi aşteptăm la vot pe 11 iunie. Tot ce am realizat se datorează boxului, acum vreau să-i dau ceva înapoi, pentru că îi sunt dator. Ştim cu ce se mănâncă acest sport, dar fără un spirit de echipă este greu", a mai spus Adrian Diaconu pentru sursa menţionată.

Foto: Agerpres

duminică, 7 iunie 2015

Cotto rămâne campion

Pugilistul portorican Miguel Cotto şi-a păstrat centura WBC la categoria mijlocie, după ce l-a învins prin inferioritate, sâmbătă, la New York, pe australianul Daniel Geale.

Cotto, în vârstă de 34 de ani, a reuşit a 40-a victorie la profesionişti, dintre care 33 înainte de limită. Portoricanul, care nu a mai urcat în ring de aproximativ un an, l-a trimis de două ori la podea pe australian în repriza a patra, iar arbitrul a decis întreruperea luptei.

Geale (34 de ani) a suferit a patra înfrângere din carieră.

Miguel Cotto ar putea să-l întâlnească, în septembrie, pe mexicanul Saul Alvarez, deţinătorul centurilor WBA şi WBC la categoria mijlocie.

joi, 4 iunie 2015

Zece pentru Baku!

Zece pugilişti vor reprezenta România la ediţia inaugurală a Jocurilor Europene de la Baku (Azerbaidjan).

Aceştia sunt Nicolae Răzvan Andreiana (cat. 56 kg), Daniel Florentin Niculescu (64 kg), Constantin Irinel Olaru (69 kg), Alexandru Machedon (81 kg), Ionuţ Mirel Jitaru (91 kg), Daniel Emanuel Costea (+91 kg), Melinda Ştefania Pantiş (51 kg), Ioana Lavinia Mera (60 kg), Simona Lenuţa Sitar (64 kg) şi Ana Roxana Pătraşcu (75 kg).

Antrenorii delegaţiei ţării noastre sunt Relu Auraş (la masculin) şi Adrian Lăcătuş (la feminin).