miercuri, 24 iunie 2015

Bani pentru Centura de Aur "Nicolae Linca"


Centura de Aur "Nicolae Linca", eveniment pugilistic ce se va desfăşura la Craiova în perioada 6-13 iulie, se bucură de sprijinul financiar al administraţiei locale.

Consilierii municipali vor vota mâine proiectul de hotărâre vizând aprobarea sumei de 150.000 de lei necesară bunei organizări a competiţiei din Bănie.

"Prin susţinerea organizării ediţiei cu numărul 40 a acestui eveniment, municipiul Craiova, oraş cu o veche tradiţie în boxul amator românesc, va contribui major la reconfirmarea valorii boxului românesc atât la nivel naţional, cât şi pe plan extern", este motivarea factorilor de decizie craioveni.

Turneul a fost denumit astfel în memoria lui Nicolae Lica, singurul medaliat cu aur român la Jocurile Olimpice (în 1956, la Melbourne, în Australia).

În perioada 2008-2012, competiţia a fost suspendată, revenind în actualitate în urmă cu doi ani.

"Evenimentul, având caracter internaţional, va beneficia de participarea sportivilor din ţări cu tradiţie în boxul amator, potenţial competitoare la Jocurile Olimpice din 2016, şi va confirma şi întări imaginea Craiovei ca oraş cultural european, cultura implicând şi sportul", se arată în raportul ce însoţeşte proiectul de hotărâre supus votului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.