luni, 29 iunie 2015

Ion Mihai, arbitru-judecător la Centura de Aur "Nicolae Linca"

Federaţia Română de Box a anunţat lista oficialilor delegaţi la ediţia cu numărul 40 a puternicei întreceri pugilistice Centura de Aur "Nicolae Linca".

Evenimentul se va desfăşura la Craiova, în perioada 6-13 iulie, iar Timişoara va fi reprezentată de Ion Mihai, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Timiş, şi de Gheorghe Iancu, vicepreşedintele forului menţionat.

Primul va împărţi dreptatea în ring şi în afara lui alături de alţi nouă arbitri-judecători.

"Este cel mai mare turneu al României, iar pentru mine reprezintă o onoare faptul că sunt invitat. Sperăm să iasă totul bine. Am lipsit doar de la una sau două Centuri de Aur", a declarat Ion Mihai, arbitru de box cu trei stele AIBA, calificare ce-i permite să oficieze şi la meciuri de la Jocurile Olimpice.

Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru ca evenimentul Centura de Aur "Nicolae Linca" să ajungă şi la Timişoara? Răspunsul ni-l dă tot preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Timiş: "Aş vrea o Centură de Aur la Timişoara, dar este nevoie de sprijin din partea autorităţilor locale şi judeţene. În primul rând, avem nevoie de sală timp de o săptămână. Din acest punct de vedere, poate că vara ar fi cel mai indicat să o organizăm... În rest, hoteluri avem, celelalte condiţii le îndeplinim, dar, aşa cum am spus, s-ar impune un sprijin financiar din partea autorităţilor".

Stabilit la Buzău, dar reprezentând în continuare boxul din cel mai vestic judeţ al ţării, Gheorghe Iancu va fi unul dintre cei doi secretari ai Centurii de Aur "Nicolae Linca".

Preşedintele Colegiului Central al Arbitrilor este fostul campion mondial la profesionişti Adrian Diaconu.

Şi trei pugilişti timişoreni ar putea participa la ediţia din acest an a celui mai puternic turneu de box amator organizat în ţara noastră. Este vorba despre Andrei Kovacs, de la CS Banatul, David Vinţan şi Mihai Lazăr, ultimii reprezentând CSM Timişoara.

Centura de Aur a fost reînfiinţată în 2013, după o pauză de patru ani, şi este dedicată memoriei lui Nicolae Linca, unicul boxer român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

Articol publicat în cotidianul "Renaşterea bănăţeană"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.