miercuri, 1 iulie 2015

Mayweather şi Pacquiao, primii în topul celor mai bine plătite celebrităţi

Pugiliştii Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao ocupă primele două locuri într-un top al celor mai bine plătite celebrităţi din lume.

Cunoscuta publicaţie Forbes a realizat acest clasament raportându-se la încasările din ultimele 12 luni.

Cei doi boxeri se află pe poziţiile fruntaşe datorită meciului extrem de profitabil din punct de vedere financiar pe care l-au disputat luna trecută la Las Vegas.

Mayweather are venituri estimate la 300 de milioane de dolari, în timp ce Pacquiao a strâns din onorarii 160 de milioane de dolari.

Sumele primite în urma întâlnirii din 2 mai, câştigată de Mayweather printr-o decizie unanimă a arbitrilor, nu au fost deocamdată dezvăluite.

Estimările revistei Forbes au la bază ceea ce experţii au descris ca fiind "cel mai bogat meci din istoria boxului".

"Onorariile de 300 de milioane de dolari primite de Mayweather au doborât precedentul record aferent veniturilor obţinute de un sportiv, deţinut anterior de jucătorul de golf Tiger Woods, care a încasat 115 milioane de dolari în 2008", a spus editorul Natalie Robehmed.

Revista Forbes a întocmit acest top anual al celor mai bine plătite vedete din sport, televiziune, muzică, cinematografie şi literatură, pe baza unor estimări de venituri obţinute în perioada 1 iunie 2014 - 1 iunie 2015 înainte de deducerea taxelor şi a impozitelor.

Onorariile plătite de vedete pentru managerii, agenţii şi avocaţii lor nu au fost luate în calcul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.