miercuri, 17 iunie 2015

Rudel Obreja, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a interveni la judecători de la instanţa supremă.

Obreja a primit sentinţa miercuri de la judecătorii Tribunalului Bucureşti. Aceasta nu este însă definitivă.

El a fost trimis în judecată în martie 2014.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct, de la o persoană, denunţătoare în cauză, un milion de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din compunerea completului învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă acesteia.

În acel dosar, denunţătorul declarase recurs împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, pentru infracţiunea de favorizare a infractorului.

Rudel Obreja declara în 13 februarie că denunţătorul este Sorin Ovidiu Vîntu, iar dosarul ar fi urmarea unei "înscenări" a acestuia.

Fostul preşedinte al FR Box mai este judecat într-un dosar, cunoscut sub numele de "Gala Bute", în cadrul căruia este implicată şi Elena Udrea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.