miercuri, 29 aprilie 2015

Ion Mihai: "Visul oricărui arbitru este să prindă o Olimpiadă"

Doar patru arbitri de box români au calificarea necesară pentru a oficia la Jocurile Olimpice.

Doi dintre ei sunt din judeţul Timiş, Ion Mihai şi Ramona Chirhoc, iar primul ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Box Timiş, pe care a preluat-o în 2001, anul înfiinţării forului.

Profesor la Liceul cu Program Sportiv Banatul, Ion Mihai are trei stele AIBA şi ţinteşte, ca orice om de sport, o prezenţă la cea mai importantă întrecere organizată la nivel mondial.

"Visul fiecărui arbitru este să prindă o Olimpiadă şi nu mă voi opri aici, vreau să intru şi la profesionişti
", este ambiţia celui care împarte dreptatea în ring din 1998, când a făcut un curs chiar la Timişoara.

Peste alţi trei ani a devenit arbitru european, iar din 2003 este arbitru internaţional, fiind delegat, de-a lungul timpului, inclusiv la campionate mondiale şi europene.

Anul trecut, la Assisi, lângă Perugia (Italia), a obţinut, împreună cu Ramona Cobzac, fostă Chirhoc, şi ea din colegiul Timiş, reconfirmarea dreptului de arbitru internaţional, bifând, tot în 2014, trei europene: şcolare (Balaton, Ungaria), de tineret (Zagreb, Croaţia) şi de seniori feminin (Bucureşti).

Ion Mihai are în spate şi o frumoasă carieră de boxer, începută în 1980, la 14 ani, şi încheiată în 1993, perioadă în care a cucerit mai multe medalii în ţară şi în străinătate, cele mai importante fiind cele de la campionatele naţionale, pe când era junior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.