joi, 26 februarie 2015

Flavius Biea, pe urmele lui Lucian Bute! Pugilistul timişorean pleacă în Canada pentru un stagiu de pregătire de şase săptămâni

Rămas fără contract la profesionişti din vara anului trecut, Flavius Biea (25 de ani) a tot aşteptat o ofertă din boxul nord-american, visul său fiind acela de a răzbi acolo unde a făcut-o şi Floyd Mayweather, pugilistul pe care-l admiră cel mai mult.

Recent, el a primit invitaţia de a se antrena la Montreal, în Canada, alături de alţi trei români: Ionuţ Ion, poreclit Jo Jo Dan, Bogdan Dinu şi Lucian Bute.

Pe primul dintre ei îl va ajuta în pregătirea meciului din data de 28 martie cu Kell Brook, câştigătorul urmând să plece acasă cu centura IBF la categoria uşoară.

Interesant este faptul că Jo Jo Dan şi Biea boxează în limitele aceleiaşi divizii de greutate, în clasamentele BoxRec ei figurând pe locurile unu şi, respectiv, trei între români şi pe 19, respectiv, 328 la nivel mondial, unde primii clasaţi sunt celebrii Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao.

Ultima confruntare pugilistică a lui Flavius Biea a fost cea cu Robert Cristea, din luna martie 2014, desfăşurată la sala "Constantin Jude" şi câştigată de sportivul timişorean.

Peste câteva luni, el avea să rupă contractul cu clubul german EC Boxing Hamburg, unde a fost coleg cu gălăţeanul Cristian Ciocan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.